ŽIV ŽAV 2020

Pozdravljeni,

 
Kljub trmi, volji in želji po dogodku smo se odločili, da ga glede na situacijo za letos odpovemo. Nekako smo preveč omejeni s trenutnimi določili, dovoljenim številom udeležencev, maskami in konec koncev skrbni za zdravje vseh nas. Skratka pod takimi pogoji menimo, da Živ Žav ne bo tak kot mora biti - vesel, prijazen in otroški.
 
Vsem nam je hudo... tako vam in vašim otrokom, ki so ostali brez dogodka, kot nam, ki smo ostali brez vas, ampak mislimo in verjamemo, da je tako bolje za vse. Vsekakor nas ne pozabite in se vidimo prihodnje leto - 2021!
 
Hvala, ker nas razumete in nam stojite ob strani laughing
 
Lep pozdrav,
Ekipa Živ Žav in vsi sodelujoči
 
Zminec, 6. avgust 2020

__________________________________________________________________________________________________

Predstavljamo vam naš otroški dogodek ŽIV ŽAV z otroškim oviratlonom s katerim že nekj let živimo ustvarjalci otroških vragolij, srednjeveških mitov, predstavitev aktivnosti na loškem, vse to pa povežemo v nepozaben otroški dogodek. To ni nič drugega kot naš in vaš dogodek, ki ga otroci vsako leto nestrpno pričakujejo.

Dogodek je pod okriljem Športnega društva Utrip v pripravi že osmič. Koncept samega dogodka je zabava za otroke s pridihom poučevanja o zgodovini mesta Škofja Loka. Deloma se Škofje loke dotaknemo skozi Zbirko pripovedk Kamniti most, deloma pa skozi dejavnosti, ki jih Loka nudi dandanes otrokom.

 

Dogodek se bo odvijal v športnem parku v vasi Zminec v soboto, dne 29. avgust 2020 od 10.00 do 20.00 ure.

PREDSTAVITEV DOGODKA:
Nekaj let nam ob strani stojijo številna društva in organizacije in tako bo tudi letos. Sodelujoči: PGD TrataDruštvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka in Jamarsko društvo Gorenja vas, Taborniki - Rod Svobodnega Kamnitnika, Ministerstvo za obrambo, Športno društvo Partizan, Društvo lokostrelcev Eisnern - Železniki,… saj brez njih enostavno ne gre in nismo več to kar smo.

Otrokom bodo na prizorišču, na voljo napihljiva igrala, animacija, strateške igre, igre brez meja, spuščanje po drči, oviratlon, risanje s kredami, ustvarjalne delavnice, osvežitev z vodnimi baloni, spoznavanje gasilskih vrlin, spoznavanje lokostrelstva, predstava za otroke, čarodej ipd.

Za vse obiskovalce - otroke priporočamo da imajo seboj kopalke in brisačo, ker so v igri tudi vodni balončki, drča ipd. sicer pa se na oviratlon odpravite primerno - športno obuti. Pot poteka po gozdu, travniku,... in je primerna obutev dobrodošla za vašo varnost in siguren korak.
VSTOPNINE NI!

PROGRAM NA DOGODKU:
- v pripravi

FOTOGALERIJA:
Kako smo se zabavali lani si lahko ogledate v sliki:

- FOTO Živ Žav 2019 Vol.I

- FOTO Živ Žav 2019 Vol.II

  

OSTANITE oz. PRIDRUŽITE SE PRIJAZNIM PODJETJEM NAŠEGA OTROŠKEGA DOGODKA NA STENI ZMINŠKEGA GRADU!

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

ŽIV ŽAV 2019

Našo FOTOGALERIJO smo že napolnili s hudimi slikami (by Maruša Bogataj) in vam z njimi obujamo spomine na ta nepozabni otroški dan oz. si lahko ogledate kaj ste zamudili (vsi, ki se nam niste pridružili)! Sledite nas tudi na FB

Dogodek ŽIV ŽAV z otroškim oviratlonom je dogodek za najmlajše (otroke), ki ga bo Športno društvo Utrip organiziralo sedmič. Koncept samega dogodka je zabava za otroke s pridihom poučevanja o zgodovini mesta Škofja Loka. Deloma se Škofje loke dotaknemo skozi Zbirko pripovedk Kamniti most, deloma pa skozi dejavnosti, ki jih Loka nudi dandanes otrokom.

Dogodek se bo odvijal v športnem parku v vasi Zminec v soboto, dne 31. avgust 2019 od 10.00 do 20.00 ure.

Lani je bil dogodek že zelo dovršen, pri čemer so nam pomagale številne zunanje ekipe ter društva. Tudi letos bodo tako sodelovali PGD Trata, Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka, Jamarsko društvo Gorenja vas, Rod Svobodnega Kamnitnika Taborniki, Ministerstvo za obrambo, Športno društvo Partizan, Društvo lokostrelcev Eisnern - Železniki,… saj brez njih enostavno ne gre in nismo več to kar smo.

Otrokom bodo na prizorišču, na voljo napihljiva igrala, animacija, strateške igre, igre brez meja, spuščanje po drči, oviratlon, risanje s kredami, ustvarjalne delavnice, osvežitev z vodnimi baloni, spoznavanje gasilskih vrlin, spoznavanje lokostrelstva, dramska igra po zgodbi Kamniti most ipd. Za vse obiskovalce - otroke priporočamo da imajo seboj kopalke in brisačo, ker so v igri tudi vodni balončki, drča ipd. sicer pa se na oviratlon odpravite primerno - športno obuti. Pot poteka po gozdu, travniku,... in je primerna obutev dobrodošla za vašo varnost in siguren korak.
VSTOPNINE NI!

OPOZORILO! V letošnjem letu imamo zelo velik problem s parkiriščem, saj so bližna polja polna z zasajeno koruzo. Zato prosimo vse obiskovalce naj bodo pri parkiranju strpni in naj upoštevajo napotke rediteljev ne glede na oddaljenost od prizorišča!

 

  

OSTANITE oz. PRIDRUŽITE SE PRIJAZNIM PODJETJEM NAŠEGA OTROŠKEGA DOGODKA NA STENI ZMINŠKEGA GRADU!

Gre za eden izmed največjih otroških prostovoljnih dogodkov daleč naokoli, tako da vse, ki bi nam bili kakorkoli pripravljeni pomagati (bodisi finančno ali materialno, kot sponzor/donator ali kot prostovoljec) lepo vabimo, da nam to čimprej javite na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na gsm 040 283 976 Gorazd

KAKO DO NAS:

Športni park Zminec

Koordinate: 46.144433, 14.283002

    (smer Žiri - Živ Žav)

 

       (smer Škofja Loka - Živ Žav)           

Naše predhodne izvedbe si v sliki lahko ogledate v naši fotogaleriji.

>>Živ Žav od l.2014 dalje v sliki...

NOVICE:

7.9.2019

Napolnili smo našo FOTOGALERIJO s hudimi slikami (by Maruša Bogataj). VREDNO OGLEDA!

 

2.9.2019

OSTALI SMO BREZ BESED. Iskreno lahko povemo, da smo dejansko vložili veliko truda, časa in energije v dogodek, ki smo ga kljub isti tematiki še nadgradili in bili zato pošteno poplačani - z neba so nam višje sile namenile sonce, obisk je bil fenomenalen in otroški nasmehi so žareli.
Najlepša hvala vsem udeležencem, prostovoljcem, društvom in klubom, ki so sodelovali, ministerstvu za obrambo, Občini Škofja Loka, sponzorjem in donatorjem ter vsem, ki ste karkoli prispevali v to zgodbo, da je dogodek tak kot je!
Upamo, da ste uživali in da se prihodnje leto spet vidimo #zivzavzminec

 

Živ Žav z otroškim oviratlonom Moramo povedati, da v danem trenutku, ko nas je napovedovalka Saša Zadnik zbrala nismo našli in uspeli pripeljati tudi pomembnega člana ŠD "UTRIP" in člena verige, ki je privlekla dogodek od začetka do konca Robert Dolinar!
 

30.8.2019

POMEMBNE INFORMACIJE!!!
Jutri je dan D in imeli se bomo super :D
Vseeno bi vam radi dali nekaj uporabnih napotkov seveda za vse, ki se nam boste pridružili. V letošnjem letu imamo nekolikšno stisko s prostorom za parkirišče, saj so bližna polja polna z zasajeno koruzo. Zato lepo prosimo vse obiskovalce, naj bodo pri parkiranju strpni in naj upoštevajo napotke rediteljev!
V zadnjih dneh se je pot tudi nekoliko navlažila. NA POT SE PODAJTE PRIMERNO OBUTI! OBUJTE ŠPORTNE COPATE, NATIKAČE PA PUSTITE NA PRIZORIŠČU. Tudi natikači vam kasneje pridejo prav in poleg njih prinesite seboj brisačo ter kopalke vsaj za svojega malčka, ki se bo sicer težko zadržal, da se ne bi spuščal po drči.
Se že veselimo druženja z vami :D
#zivzavzminec

26.8.2019

Kot že veste je tematika dogodka Loška, srednjeveška in se veže tudi na določene zgodbe iz knjige Kamniti most. Na podlagi tega pa smo vam letos v sodelovanju z Muzejsko društvo Škofja Loka pripravili posebno akcijo. Knjiga Kamniti most bo naprodaj na dogodku pri novačnici po akcijski ceni, poleg tega pa vas v popoldanskih urah čaka tudi kratka predstavitev knjige.
https://www.mdloka.si/?product=kamniti-most

 

21.8.2019

PRIJAZNI TUDI DO AVTODOMARJEV
PREDPREMIERNO - Letos kot novost nekaj mest tudi za avtodomarje z oskrbo. Samo za dogodek predhodno možno parkirati na bodočem PZA-ju.
46.148162, 14.282468

 

16.8.2019

Letos tudi okrepitev na lokosrelski bazi. Z nami bodo letos DL Eisnern. Skupaj vam bomo pripravili nepozabno doživetje in spoznavanje z lokom, zato ne zamudite ne dogodka kot tudi streljanja z lokom

 

29.7.2019

Letos kot novost bodo z nami na dogodku tudi Ministrstvo za obrambo RS/Slovenian Ministry of Defence. Že v srednjem veku je obramba bila kjučnega pomena in tako je še dan danes. Nekaj prijemov kako to danes funkcionira si boste lahko ogledali in dobili kar največ informacij prav na dogodku.
#zivzav

 

26.7.2019

Izšel je novi KAM za mesec avgust, kjer je objavljena tudi naša prireditev. V njem je vsaj za naš dogodek prišlo do napake in sicer namesto od 10.ure dalje so zapisali od 9.ure.
Za nevšečnosti se opravičujemo in vas še enkrat obveščamo da bo Živ Žav z otroškim oviratlonom odprl vrata 31. avgusta ob 10.uri.
Lepo vabljeni!
#zivzav

 

24.7.2019

Tudi letos je med prvimi dogodek podprlo podjetje Elektro Gorenjska. Z njimi bomo letos tudi prikorakali do električnega omrežja na igrišču, tako da ne bomo več potrebovali napajanja z električno energijo preko agregata

 

22.7.2019

Ker se zavedamo šipkih točk/ozkih grl na preteklih organiziranih dogodkih, so nam letos napovedali pomoč (pa ne zaradi kvalitete, temveč zaradi pretočnosti udeležencev) poleg legendarnih DRP Škofja Loka še njihovi kolegi Jamarsko Društvo Gorenja Vas. Torej zmajev let BO tudi letos del oviratlona in popoldanskih dejavnosti :D
#zivzavzminec

____________________________________________________________________________________________________
 
Obveščamo vas, da ste kot udeleženec na dogodku dolžni upoštevati vsa navodila organizatorja in sodelujete na lastno odgovornost. Kot udeleženec pristajate na tveganja v zvezi z udeležbo pri aktivnostih in zato od organizatorja ne boste uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov. Soglašte, da lahko organizator prireditve objavi fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od vas zahteval kakršno koli povračilo.
Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 do 113/2005). Z udeležbo udeleženec dovoljuje, da organizator njegove navedene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za sledeče namene: statistične obdelave, segmentacijo kupcev, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na druge dogodke, za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil. Navedene osebne podatke lahko organizator hrani in obdeluje neomejeno oziroma do preklica privolitve udeleženca. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/1998 do 114/2006). Na dogodku bodo zajete fotografije in video posnetki, na katerih bo mogoče razpoznati udeležence. Soglašam z izdelavo takšnih izdelkov. Poleg tega Športnemu društvu Utrip (ki organizira dogodek ŽivŽav za otroke) in sponzorjem projekta podeljujem pravico do uporabo foto/video gradiva za promocijo in oglaševanje. Vaše soglasje je izključno, brez omejitev časovnih, predmetnih in prostorskih področij uporabe. Pravice se dodelijo brezplačno in brez kakršnih koli plačil v naravi.