ŽIV ŽAV 2019

Dogodek ŽIV ŽAV z otroškim oviratlonom je dogodek za najmlajše (otroke), ki ga bo Športno društvo Utrip organiziralo sedmič. Koncept samega dogodka je zabava za otroke s pridihom poučevanja o zgodovini mesta Škofja Loka. Deloma se Škofje loke dotaknemo skozi Zbirko pripovedk Kamniti most, deloma pa skozi dejavnosti, ki jih Loka nudi dandanes otrokom.

Dogodek se bo odvijal v športnem parku v vasi Zminec v soboto, dne 31. avgust 2019 od 10.00 do 20.00 ure.

Lani je bil dogodek že zelo dovršen, pri čemer so nam pomagale številne zunaje ekipe ter društva. Tudi letos bodo tako sodelovali PGD Trata, Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka, Rod Svobodnega Kamnitnika Taborniki, Kulturno društvo Loški oder, Športno društvo Partizan tako z otroškim poligonom, kot lokostrelsko sekcijo… saj brez njih enostavno ne gre in nismo več to kar smo.

Otrokom bodo na prizorišču, na voljo napihljiva igrala, animacija, strateške igre, vožnja s poganjalci, spuščanje po drči, oviratlon, risanje s kredami, ustvarjalne delavnice, osvežitev z vodnimi baloni, spoznavanje gasilskih vrlin, spoznavanje lokostrelstva, dramska igra po zgodbi Kamniti most ipd.
VSTOPNINE NI!

Gre za eden izmed največjih otroških prostovoljnih dogodkov daleč naokoli, tako da vse, ki bi nam bili kakorkoli pripravljeni pomagati (bodisi finančno ali materialno, kot sponzor/donator ali kot prostovoljec) lepo vabimo, da nam to čimprej javite na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na gsm 040 283 976 Gorazd

Naše predhodne izvedbe si v sliki lahko ogledate v naši fotogaleriji.

>>Živ Žav od l.2014 dalje v sliki...

 

 

ŽIV ŽAV 2018

 

PRI DOGODKU NAM STOJIJO OB STRANI IN NAS PODPIRAJO:

FOTOGALERIJA_2018

FB stran --> veseli bomo vašega všečka :D

_________________________________________________________________________________________________________________________________

ponedeljek 10. sept. 2018

Hvala lepa vsem udeležencem dogodka, vsem sponzorjem in donatorjem, vsem prostovoljcem, gasilcem Gasilska Enota Trata, jamarjem DRP Škofja Loka, tabornikom Rod Svobodnega Kamnitnika, Loški muzej Škofja Loka, Kulturno društvo Loški oder... skratka vsem, ki ste kakorkoli pomagali, da je dogodek uspel, tako kot si še sami nismo predstavljali.
Slike iz dogodka bodo kmalu na voljo na naši spletni strani...
#zivzav

_________________________________________________________________________________________________________________________________

sobota 2. sept. 2018

Pajek, ki smo ga kar se da dolgo držali, se nam je sinoči iztrgal iz ketne in odšel v neznano. Ves dan smo ga danes iskali vendar zaman
Razpisujemo iskalno akcijo in sicer v soboto 8. sept. 2018 ob 10. uri se dobimo na igrišču v Zmincu

Vabljeni v čim večjem številu
#zivzav

_________________________________________________________________________________________________________________________________

petek 24. avg. 2018

POMEMBNO OBVESTILO: Dogodek Živ Žav z otroškim oviratlonom, ki je bil predviden v soboto 25. avgusta, smo zaradi slabe vremenske napovedi prestavili za 14 dni na 8. septembra 2018.
#zivzav

 _________________________________________________________________________________________________________________________________

četrtek 23. avg. 2018

Danes zvečer bo znana usoda dogodka Živ Žav, v katerega je bilo v preteklih mesecih vloženo ogromno truda. Nekaj utrinkov iz priprav si lahko ogledate v naši fotogaleriji. Na dogodku, ki je pod okriljem ŠD "UTRIP" na dan prireditve sodelujejo tudi Gasilska Enota Trata, DRP Škofja Loka, Šd Partizan Škofja Loka, Rod Svobodnega Kamnitnika,...
Sledite nam še naprej in izvedeli boste kakšna odločitev bo padla
#zivzav

_________________________________________________________________________________________________________________________________


 

Dogodek ŽIV ŽAV je dogodek za najmlajše (otroke), ki ga bo Športno društvo Utrip organiziralo šestič. Dogodek se bo odvijal v športnem parku v vasi Zminec, dne 08.09.2018 od 10.00 do 20.00 ure.
Otrokom bodo na prizorišču, na voljo napihljiva igrala, animacija, strateške igre, vožnja s poganjalci, spuščanje po drči, oviratlon, risanje s kredami, ustvarjalne delavnice, osvežitev z vodnimi baloni, spoznavanje gasilskih vrlin, spoznavanje lokostrelstva, dramska igra po zgodbi Kamniti most ipd.
VSTOPNINE NI!
Na dogodku bodo sodelovala tudi druga društva, kot so PGD Trata, Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka, Rod Svobodnega Kamnitnika Taborniki, Kulturno društvo Loški oder, Športno društvo Partizan tako z otroškim poligonom, kot lokostrelsko sekcijo…

VREME NAM KAŽE ZOBE

V primeru dežja bomo prisiljeni dogodek odpovedati. V primeru dežja ni moč uporabljati napihljiva igrala, kritičen je razvod elektrike, vse delavnice so na prostem, skratka dogodek ne prenese kapljic iz neba. Ali bo dogodek prestavljen na kasnejši datum bomo sporočili naknadno, ker so soudeležena tudi druga društva s katerimi se moramo uskladiti, sicer pa prireditev ponovno prijaviti na UE Škofja Loka.

PRIPRAVE NA DOGODEK ŽE V TEKU:

Na dogodek smo se pričeli pripravljati že lani, ko smo definirali tematiko, točke na oviratlonu in razdelili naloge izvajalcem posameznih točk. V zimskem času smo pripravili rekvizite, pomladi in čez poletje pa vse skupaj plasirali na prizorišče.

V naši foto galeriji si lahko ogledate nekaj slik iz priprav: slike_Priprave_zivzav_2018

PRIPOROČLJIVA OPREMA ZA UDELEŽENCE:

Vsem udeležencem toplo priporočamo, da se na oviratlon podajo v športni opremi. Naj bodo otroci obuti v čevlje ki objame nogico in ne v sandalih. Tudi za starše sandali niso primerni, ker gre trasa po sicer nezahtevni pa vendarle gozdni poti. Na določenih mestih je podlaga lahko vlažna/mokra in neprimerna obutev lahko pripelje do nepotrebnih poškodb.

V popoldanskem delu naj na dogodek otroci seboj prinesejo kopalke in brisačo.

PROGRAM POTEKA PRIREDITVE:

Otroški oviratlon* bo svoja vrata odprl ob 10. uri v športnem parku Zminec. V popoldanskem delu bomo igro otrok razpotegnili po celotnem igrišču. Na igrišču bo skozi celoten dan poskrbljeno za animacijo otrok, igrala, ustvarjalne delavnice, bralni kotiček, ki bo zajemal tudi dramsko igro, paralelno vožnjo s poganjalcem ipd.

ČASOVNI PLAN NA ŽiV ŽaV DOGODKU:
10-12h oviratlon
10-20h ustvarjalne delavnice
13-20h potep in raziskovanje z jamarji
13h podričaj se z nami
13-18h gasilske igre
13-16h rokovanje z lokom
14h bralne urice z zamorčkom
14:30h podričaj se z nami
16h gibalni poligon (za najmlajše)
17h uprizoritev legende stari grad
17:30 paralelna vožnja s poganjalcem
Tekom celotnega dne se bodo otroci lahko zabavali na igralih, peskovniku in gugalnicah.

OTROŠKI OVIRATLON:
Oviratlon bo zajemal spoznavanje narave in naravne prepreke kot je tunel iz praproti, hoja po brvi, srečanje z gozdnim možem, ipd. Vzporedno bodo potekale ustvarjalne delavnice za najmlajše.
*PRIJAVE NA OVIRATLON so na voljo na dan dogodka od 9.30 do 11.30 ure na samem prizorišču.

VESELI BOMO VSAKRŠNE POMOČI :D

Da bo dogodek izpadel v taki luči kot si ga želimo, bomo potrebovali kar nekaj sredstev in pridnih rok. Vsakršne pomoči bomo zelo veseli in če ste nam pripravljeni priskočiti na pomoč, Vas prosimo, da nam to sporočite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 040 283 976 Gorazd.

KAKO DO NAS?
Smer Škofja Loka - Zminec

Smer Žiri - Zminec:

FOTOGALERIJA 2017:

- album I

- album II

- album III

- video

 

 

ŽIV ŽAV 2017

 

Tudi letos bomo organizirali otroški dogodek Živ Žav. Dogodek bo v soboto 26. avgusta 2017 od 10. ure dalje. Tematika ostaja srednjeveška.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE LETOS?
Letos bomo dali velik poudarek na otroškem oviratlonu. Lani smo sicer razvili idejo, sedaj pa je naš namen vse skupaj nadgraditi. Da bo oviratlon še bolj mikaven in otrokom pustil vsaj nekaj časa nepozabno doživetje, smo na trasi dodali še nekaj inovativnih postaj:
- Zminška zmija
- trnjeva past
- skok v brezno
- pustolovščina med duhovi
- pajek
- izvir mladosti
- zmajev let
- rov pogube
- Robin Hood
- katakombe
- spopad z ognjenimi zublji
- grajska stena
- gozdni mož

Tako pot res ne bo niti malo dolgočasna. Kljub zabavi pa bomo kot že vsa leta gradili vez/zaupanje med staršem in otrokom. Nazivi postaj so simbolični in si pridržujemo pravico do sprememb.

KAKO OBLEČI OTROKA ZA NA DOGODEK:
Otroci naj bodo obuti in oblečeni v športna oblačila, če bo vroče naj imajo seveda kratke hlače in majice. Priporočamo da imate seboj kakšen rezerven komplet. Proti večeru načeloma že pade temperatura in kakšna jopa ne bo odveč. Sicer pa naj imajo otroci obvezno seboj kopalke in brisačo, ker bodo prisotne tudi igre z vodo (vodni balončki ipd).

PROGRAM:
10-12h OVIRATLON*
10-18h USTVARJALNE DELAVNICE
10-17h POTEPANJE IN RAZISKOVANJE Z JAMARJI
13-18h ANIMACIJA
13-18h GASILSKE IGRE:
       - gašenje hiške z vedrovko
       - prikaz gašenja začetnega kuhinjskega požara
13-16 ROKOVANJE Z LOKOM
13:00 PODRIČAJ SE Z NAMI
14:00 BRALNE URICE Z IGRALSKO UPRIZORITVIJO
14:30 PODRIČAJ SE Z NAMI
15:00 GIBALNI POLIGON
16:00 BRALNE URICE Z IGRALSKO UPRIZORITVIJO
16:30 OSVEŽITEV
17:00 BRALNE URICE
17:30 PARALELNA VOŽNJA S POGANJALCI
*PRIJAVE NA OVIRATLON so na voljo na dan dogodka od 9:30 do11:30 ure na samem prizorišču.

V svoje vrste smo poleg že znanih kreatorjev oz. sodelavcev dogodka povabili tudi jamarje - DRP Škofja Loka, gasilce - PGD TrataŠD Partizan ipd. Program oblikujemo že od januarja, saj želimo izdelati točke, ki bodo zanetile iskre v očeh otrok. To nam lahko uspe le s trdim delom čez vse leto in tega se še kako zavedamo. Letos gre za 5. organizacijo dogodka. To nam daje še večja krila in upamo, da nam jih višje sile ne pristrižejo. Naš namen ni zaslužek, celo nasprotno, letost bomo bili DOBRODELNI!

Za Otroški oviratlon bo namenjena skrinjica s prostovoljnimi prispevki, izkupiček pa bo namenjen za DOBER NAMEN.

Pomagali bomo družinam, ki težko priskrbijo vse šolske potrebščine svojim otrokom. Glede na to, da je dogodek tik pred pričetkom šolskega leta, verjamemo, da bodo sredstva zbrana iz prostovoljnih prispevkov za prijavnino na otroški oviratlon, zelo prav prišla marsikateri družini.
Da ne izpostavljamo družin smo se odločili, da bomo zbran denar namenili šolskemu skladu OŠ Škofja Loka - Mesto. Predvidoma pa imamo namen vsako leto dodeliti pomoč drugi šoli v našem okolišu.

ZAHVALA

Hvala vsem, ki ste podprli in se udeležili dogodka! Hvala ekipi Živ Žav in vsem sodelujočim - animatorkam, plezalcu, jamarjem, gasilcem, za postavitev otroškega poligona , žar mojstrom in osebju v jurčku, lokostrelcem, tehnikom in še bi lahko naštevali...

Pri dogodku so nas podprli:
KNAUF INSULATION, d.o.o.
LTH Casings
Elektro Gorenjska d.d.
Homan Trans d.o.o.
TEH METAL d.o.o.
Habjan transport d.o.o.
KNT d.o.o.
Slikopleskarstvo Alojz Čibej s.p.
SEČNIK TRANSPORT d.o.o.
RA-STIL d.o.o.
Triglav d.o.o.
Tesa tape d.o.o.
Olimpijski komite Slovenije
Lakara
Pikapolonica
T-Kreativ
Tapetništvo Bokal
KS Zminec
Liha
Alpcolor
Sberbank
Koncepta
Kmetija Oman
Kmetija Tine Oman
Kmetija Okršlan
PG Plast
Založba Rokus Klett, d.o.o.
Lidl
Zidarstvo Božnar
Merit HP d.o.o.
M Sora NORICA
Lespo
Chebeltza
Alisa
Kenguru


Veliko lepih slik iz naše FOTOGALERIJE najdete na naši spletni strani, kjer smo objavili tri albume:
- Živ Žav 2017 Vol.I
- Živ Žav 2017 Vol.II
- Živ Žav 2017 Vol.III
Prav tako si lahko preberete opis prireditve, v katerem smo strnili/povzeli celotno dogajanje, ki se je odvijalo čez dan.

VTISI OBISKOVALCEV:
*****
Res je blo super. in res koliko detajlov in koliko idej, truda in časa vloženega v dogodek. Nič ni bilo slučajno.
Predaj vse maksimalne pohvale organizatorjem.

Jerneja

*****
Hvala vam, da se tako trudite, najboljši dogodek za otroke v občini!

Tine

*****
Temu se reče #zivzav. #LokaRepublika je zakon! | #zminec | Živ Žav z otroškim oviratlonom

Leon

*****
Zadnjo soboto v avgustu 2017 smo se napotili na Živ žav. Prireditev pod tem imenom je veliko, ta Živ žav, ki je letos potekal že petič, pa je poseben. Zaradi več stvari.
http://otroskeprireditve.si/ziv-zav-v-zmincu-sportno-z-zabavnim/

Janja
*****

 

ŽIV ŽAV 2016a_vrh...

Kot že nekaj let doslej, bomo tudi letos pripraviti nepozaben dan za otroke na našem že četrtem Živ Žav-u v Zmincu. Spet se bomo zbrali entuziasti in pripravili brezplačno rajanje za otroke v obliki animacije, ustvarjalnih delavnic, strateških iger, bralnih uric, multidisciplinarnih športnih vložkov in še bi lahko naštevali. Letos so se nam pridružili tudi gasilci Gasilske Enote Škofja Loka. Skupaj bomo dogodek še nadgradili in ga pripravili v taki meri da otroci tega še dolgo ne bodo pozabili.

Dan bomo začeli z otroškim oviratlonom, ki zajema traso v okolici igrišča, le ta pa vključuje različne prepreke lahko rečemo točke s posebnimi srednjeveškimi nalogami.

Kot smo že omenili bo letos tematika obarvana nekoliko srednjeveško. Pripravili bomo vse, da se bodo otroci lahko povsem oživeli v to okolje. Napravili bomo ogromno vitezev in prekrasnih princesk. Ali bodo le te zvečer ležale na zrnu graha pa bo poteza vas staršev :D

PROGRAM DOGODKA:
- poskrbeli bomo za igrala (napihliva, fiksna ipd)
- poskrbeli bomo za animacijo, delavnice
ob 10. uri bomo pričeli z otroškim oviratlonom
- ob 14., 16. in 18. uri bo napad na grad in pravljične urice
- 15. uri gibalni poligon za najmlajše
- 17. uri paralelna vožnja s poganjalci
- gasilske igre (poteka vzporedno)
- streljanje z lokom (poteka vzporedno)
- plezanje (otroški oviratlon)
skratka princesk in vitezov ne bo manjkalo.
NE ZAMUDITE NITI SEKUNDE!!!
#ZivZav

OTROŠKI OVIRATLON
Oviratlon na katerega se bo moč prijaviti že od 9.-11. ure se bo pričel odvijati ob 10. uri. Za prijavo boste odšteli simboličnih 5€. Oviratlon bo potekal okoli športnega parka in bo zajemal številne prepreke in športne veščine. Ne gre za tekmovanje, temveč se bo na pot podal otrok s staršem/skrbnikom pri čemer bosta gradila na zaupanju in medsebojni povezanosti. Vsekakor bo otrok na koncu za to junaško delo nagrajen in bo prejel viteško priznanje, nagrado in okrepčilo.
Priporočamo, da seboj prinesete nadomestna oblačila, kopalke in se zaščitite z sredstvom proti klopom.

Na oviratlon se lahko podate z otrokom starim od 2. let dalje. Vključili smo lokostrelstvo, plazenje, malo hoje navkreber, hoja po brvi - ravnotežje, gašenje in plezanje. Nepozabno doživetje boste zaključili pri gozdnem možu, ki smo ga le stežka privlekli na obrobje gozda prav v naš športni park.
Da OLAJŠAMO prijave tako vam kot nam, smo vam pripravili obrazec kar na portalu, ki si ga lahko natisnete in jutir izpolnjenega oddate prijavni službi:

PRIJAVNI LIST

BRALNE URICE
Bralne urice bodo letos deležne posebne zgodbe. Ot vsa leta doslej se bodo tudi letos odvijale na grajskem vrtu, da pa bodo otroci do tja prišli bodo najprej morali premagati zlobnega zmaja, ki je ukradel vitezu princesko. Z uspešnim napadom z vodnimi balončki bodo zmaju pogasili ogen in ta ne bo več nevaren. Tako se bo vitez lahko obranil in princeski odprl grajska vrata. S tem bo tudi odprta pot do grajskega vrta in tematskih pravljičnih uric.

DRČA
Na dogodku bomo pripravili drčo, po kateri se bodo otroci lahko spuščali ob znakih gasilcev. Seveda morate za otroke poskrbeti da bodo primerno oblečeni torej vzemite seboj kopalne hlačke in brisačo.

GIBALNI POLIGON ZA NAJMLAJŠE
športno društvo Partizan bo poskrbel tudi za poligon, kjer se bodo otroci lahko razmigali in preizkusili svoje gibalne spretnosti. Športno društvo se s to vadbo ukvarja že več let in pripravlja kakovostne športne programe za vse starostne skupine otrok.

GASILSKE IGRE
Gasilci bodo pripravili poligon na katerem boste lahko poskusili gasiti ogen, ki bo vizualno pri uspešnem gašenju tudi ugasnil. Zanimiva bo sodobna tehnologija predstavitve ognja katerega boste gasili. Poleg tega imajo gasilci pripravljene tudi druge zabavne igre in poln tovornjak vode :D

STRELJANJE Z LOKOM - predstavitev
Iz športnega društva Partizan - sekcija lokostrelstvo vam bodo prestavili šport lokostrelstvo. Pri njih se bo moč pozanimati tudi za vadbo z lokom med šolskim letom, bodisi kot krožek ali izvenšolska interesna dejavnost. Lokostrelstvo bo tudi del dopoldanskega otroškega oviratlona, pri čemer se bo večina otrok prvič srečala s profesionalnim lokom.

PARALELNA VOŽNJA S POGANJALCI
Tudi letos bo potekal spektakel na Zmincringu. Otroci se bodo pomerili v hitrih nožicah, pri čemer bodo ritko naslanjali na poganjalca. Najhhitrejše bomo nagradili, sicer pa na koncu izžrebali iz vseh udeleženih nekoga, ki bo ne glede na uvrstitev prejel povsem NOVI POGANJALEC. Pri vožnji s poganjalcem starši ne pozabite nadeti svojemu otroku zaščitno čelado.
Se vidimo ob 17. uri

ZAHVALA

Dogodek je za nami. Izčrpal nas je do zadnjega atoma in pustil lepe spomine. Zahvalili bi se radi vsem udeležencem, sponzorjem, donatorjem in vsem, ki ste pokazali svojo dobro voljo ter nam prišli naproti pri ustvarjanju dogodka. Posebna zahvala gre gasilcem Gasilske enote Škofja Loka, ki so bili soorganizatorji dogodka in Športnemu društvu Partizan - sekcja Lokostrelstvo (gdč. Najka T.) in Vadba za otroke (ga. Tina Š.), ki so pripravili dve točki.

"Iz srca bi se kot organizator s strani ŠD Utrip rad zahvalil še trem, ki so mi bili ves čas ob strani, so krivi za kreativnost, program in še izvedbo; HVALA Miha Frelih, Aljoša Zorko in Robi Dolinar. Poleg teh treh pa še Saši za ves njen glas, ki si ga je na dan dogodka pustila v Zmincu in Radiju Sora." Gorazd Š.

 OGLEJTE SI SLIKE Z DOGODKA: >>LINK...

 MEDIJI O NAS - PREBERITE SI ČLANKE O DOGODKU:

- Loške Novice, na str. 36, avtor Mateja Rant

- Gorenjski Glas

- Loški Utrip, na str. 27, avtor Nika Arsovski

Do izvedbe v takem merilu smo lahko prišli le s sponzorji in donatorji:

Kmetija Oman Tine
 

>>na vrh...

SPOMINI NA LANI ŠE ŽIVIJO:

Oglejte si celotno FOTOGALERIJO ŽIV ŽAV 2015