Lansko leto smo prvič uspešno izpeljali otroško avanturo, ki je bila v sklopu celodnevnega programa Živ Žav-a. Vsi ti zadovoljni obrazi otrok so nam napolnili baterije za novo pripravo dogodka. Potrudili se bomo da bomo vse skupaj še nadgradili, saj letos dodajamo GUSARSKO TEMATIKO, zato priporočamo da imajo otroci s seboj tudi kopalke in dodatna oblačila (flike po gusarsko) za preoblačenje.

Otroška avantura bo temeljila na igri, rekreaciji s pridihom zdrave tekmovalnosti - kar otroke navadno še bolj pritegne in jih stimulira. Avantura bo svoja vrata odprla ob 9. uri v športnem parku Zminec. Vzporedno bodo potekale ustvarjalne delavnice za najmlajše.

BREZPLAČNE ANIMACIJE, DELAVNICE, IGRALA....

V popoldanskem delu bomo igro otrok razpotegnili po celotnem igrišcu. Na igrišču bo skozi celoten dan poskrbljeno za animacijo otrok, igrala, plezalno steno, ustvarjalne delavnice, bralni kotiček za oddih in ure pravljic, paralelno vožnjo s poganjalci … Skratka - kdor se nam bo pridružil, se bo imel lepo in mi ga bomo neizmerno veseli, saj poznate tisti rek: »Več kot nas bo, lepše nam bo.«

PROGRAM ŽiV ŽaV RAJANJA:

- 9:00h odpre vrata ŽIV ŽAV

- 10:00h odhod druge starostne skupine (8-12let) & ustvarjalne delavnice (10:00-12:00)

- 10:30h odhod prve starostne skupine (3-7let)

- 12:00h razglasitev poteka avanture & bralna urica

- 13:00h ustvarjalne delavnice (13:00-18:00)

- 13:30h družabne igre

- 14:00h plesna koreogrfija

- 14:30h športne igre

- 15:00h otroški poligon - otroška vadba & bralna urica

- 15.30h strateške igre

- 16:30h plesna koreografija

- 17:00h uprizoritev gasilske intervencij

- 17:30h paralelna vožnja s poganjalci

KAKO DO NAS:

Smer Škofja Loka - Zminec

Smer Žiri - Zminec:


KAJ ZAJEMA OTROŠKA ZMINŠKA AVANTURA


Gre za multidisciplinarnno avanturo za otroke s staršem/skrbnikom/spremljevalcem. Stremimo k temu, da bosta nivo podviga in organizacija zelo dodelana. V tej avanturi bomo vključili discipline kot so hoja, tek, orientiring, rolanje, plezanje, spretnost, potapljaške naloge in kolesarjenje, skratka prepletale se bodo razne športne panoge. Otrok bo skupaj s staršem/skrbnikom/spremljevalcem iskal in "pobiral" kontrolne točke s pomočjo kartona. Zminško avanturo bosta sestavljali dve trasi in sicer za I. starostno skupino od 4-7 let in II. starostno skupino od 8-12 let.
Obe poti sta že trasirani in bosta izročeni udeležencu ob prejemu prijavne vrečke. Vse podrobnosti ali morebitne spremembe o sami avanturi bodo znane predhodno na naši spletni strani www.sdutrip.si in Facebook profilu našega društva.
Prijavnina je samo za avanturistični del male avanture. Za rajanje in druženje z nami ni nobene vstopnine, saj je preostali del dogodka v celoti in popolnoma brezplačen.

Izvedba ZMINŠKE AVANTURE bo namenjena otrokom med 4. in 12. letom ter enemu polnoletnemu spremljevalcu. Gre za igrivo pustolovščino, polno avanturističnih izzivov in presenečenj, kjer bodo na preizkušnji zmožnosti, sodelovanje, vzdržljivost in iznajdljivost vaših otrok. Vsi otroci bodo na cilju nagrajeni z medaljo, saj je zmaga že to, da premagajo progo.

Kraj: Športni park Zminec pri Škofji Loki
Datum avanture: sobota, 29. avgust 2015
Trajanje: 1 dan (tekmovalni del bo zahteval maksimalno dve uri)
Dolžina proge in karakteristike (TRASI STA NOVI):

  • (Sk. II.) 6,5 km

tek 300m, rolanje/skiro 900m (100m vzpona), pohodništvo 1,9km (1km vzpona), kolesarjenje 400m (XCM/makadam na koncu vzpon)

  • (Sk   I.) 1,0 km

pohodništvo 1,5km (600m vzpona)

Ekipe: 1 otrok (4 - 12. let) + 1 polnoletna oseba
Omejitev ekip: 50 / SKUPINO
DISCIPLINE: Pohodništvo oz. tek z orientiringom, rolanje ali skirojanje, kolesarjenje, spretnost, plezanje, ustvarjanje, vodna naloga in bosi tek.

OBVEZNA OSEBNA OPREMA ali "Kaj potrebuje avanturist in ekipa NUJNO s seboj":

I. starostna skupina (4-7 let) MINI AVANTURA
- športno obutev
- kopalke in brisačo
- prva pomoč
- telefon s katerim bosta s spremljevalcem posnela najboljši selfie in se potegovala za privlačno nagrado (fotko pošljete na e-pošto: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
- obilo dobre volje

II. starostna skupina (8-12 let) MALA AVANTURA
- čelada
- rolerje ali skiro NE POZABITA ščitnike (lahko samo otrok)
- vrvica (vsaj 1.5m) za povezovanje rolerjev
- MTB kolo (lahko samo otrok)
- športno obutev
- kopalke in brisačo
- nahrbtnik
- prva pomoč
- telefon s katerim bosta s spremljevalcem posnela najboljši selfie in se potegovala za privlačno nagrado (fotko pošljete na e-pošto: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
- obilo dobre volje


Vsak avanturist ima nahrbtnik s potrebno opremo in jo nosi seboj, razen rolerje oz. skiro odda na za to označenem mestu (te opreme ne nosi seboj). Kolo preda najkasneje do 9:30 ure organizatorju v prevozno sredstvo (namreč kolo bo v uporabi le del poti) in ga prevzame po končani avanturi v cilju.
Vso športno opremo organizator vrne tekmovalcem na cilju.

HRANA
Vsak tekmovalec v cilju prejme okrepčilo in BA pijačo, med samim tekmovanjem pa bo postavljena tudi okrepčevalnica na trasi, tako da je za hidriranje poskrbljeno.

ČASOVNI RAZPORED
9.00 - 9.30 - prijava ekip in dvig številk
9.55 - sestanek z ekipami MALE avanture - BRIEFING
10.00 - štart ekip MALE avanture
10.25 - sestanek z ekipami MINI avanture - BRIEFING
10.30 - štart ekip MINI avanture
12.00 - podeljevanje nagrad in druženje

PRIJAVA EKIPe
ŠTARTNINA / PRIJAVNINA avanturističnega para za:
•    Otroško Avanturo (I. in II. starostne skupine) je 15,oo € na par, kar je skromnih 7,5o € po osebi.

Štartnina vključuje: stroške priprave avanture, darilno vrečko, gusarsko rutico, medaljo, nagrade za vse avanturiste, okrepčevalnice ob progi med celotno avanturo, po prihodu v cilj vsak avanturist prejme okrepčilo, pijačo in medaljo.
Par z najboljšim časom v vsaki starostni skupini in pravilno izpolnjenim kartončkom je zmagovalec. Prvi trije v vsaki skupini prejmejo praktične nagrade.

Prijave se pričnejo z 12.08.2015 preko e-pošte oz. spletnega obrazca, ki ga dobite s klikom na prijave ali preko telefonov 040 283 976 / 040 897 888.

Vsaka ekipa mora izpolniti uradno izjavo (dobite jo na povezavi in jo lahko predhodno natisnete) in odda prijavni službi na dogodku.

>>PRIJAVI SE...

>>PRIJAVITE SE LAHKO TUDI NA DAN DOGODKA, vendar so mesta omejena

S prijavo se strinjam da sem seznanjen s pravili organizatorja!
Ekipa bo prijavljena, ko izpolni prijavo za Zminško avanturo IN vplača celotno štartnino na račun naveden spodaj.

PLAČILO ŠTARTNINE
Plačilo štartnine v okviru spletne prijave je potrebno opraviti do vključno 23.8. 2014 - štartnino lahko poravnate tudi po tem datumu in na sam dan dogodka, vendar vam v teh primerih na dan dogodka ne moremo zagotoviti enake vsebine darilne vrečke, kot jo bodo prejele ekipe, ki bodo štartnino plačale do omenjenega datuma.
Naziv: Športno društvo UTRIP
Naslov: Zminec 35
Pošta: 4220
Kraj: Škofja Loka
IBAN: SI56 0700 0000 0196 030
BIC: GORESI2X
Koda namena: ADVA
Namen: "Zminška avantura + ime ekipe"
Sklic: 00 29082015
Cena: 15,oo € za Otroško avanturo / ekipo

Obvezna potrdila in dokumenti:
- Potrdilo o zdravstvenem zavarovanju (kartica zdravstvenega zavarovanja).
- Starši: veljavni osebni dokument s sliko (potni list, osebna izkaznica, vozniško dovoljenje).
- Podpisana izjava, ki jo ekipa prejme, prebere, razume in podpiše ob dvigu vrečke.

ODJAVA EKIPE
Če se ekipa odjavi od tekmovanja najkasneje 1 dan pred iztekom roka prijav, ji organizator vrne celotno štartnino. Od 21.8.2014 dalje je organizator dolžan vrniti samo 50% štartnine, po 24.8.2014 pa odjavljenim ekipam štartnine ne vračamo.

PRAVILA TEKMOVANJA
Pravila tekmovanja se lahko spremenijo. Poudarek je na fair playu in sopomoči. O tem bodo tekmovalci pravočasno obveščeni. Predvidoma do tekme ne pričakujemo večjih sprememb ali popravkov pravil. Na vse spremembe bomo sproti opozarjali na naših internetnih straneh "Novice", obveščene pa bodo tudi vodje ekip.

>>PDF PRAVILNIK…

POPOLDANSKO RAJANJE

V popoldanskem delu bomo igro otrok razpotegnili po celotnem igrišcu. Poskrbljeno bo za animacijo otrok, napihljiva igrala, plezalno steno (ki jo bodo otroci pomagali pobarvati po svoje), ustvarjalne delavnice, bralni kotiček za oddih in ure pravljic, tekma s poganjalci … Skratka kdor se nam bo pridružil, se bo imel lepo in mi ga bomo neizmerno veseli, saj poznate tisti rek: »Več kot nas bo, lepše nam bo.«

 

POZOR - VOŽNJA S POGANJALCEM ZA KONEC RAJANJA!

Vsem, ki se nameravate udeležiti "divjanja" s poganjalci, ki bo predvidoma ob 17. uri, priporočamo da za vašega otroka pripeljete svojega poganjalca, če pa poganjalca nimate, vam ga bomo za čas tekmovanja posodili mi. Torej ni važno ali imate poganjalca ali ne, dirke se morate udeležiti, ker je obračun na ZminecRingu enostavno NOR! :)

MED VSEMI UDELEŽENCI VOŽNJE S POGANJALCI BOMO IŽREBALI ENEGA, KI BO PREJEL POVSEM NOV POGANJAVČEK!

 

ORGANIZATOR

Organizator tekmovanja je športno društvo UTRIP

Zahvala vsem ki ste nam lani pomagali: