Športno društvo »UTRIP« deluje uradno že 17. let (od l. 1998). Le leto po ustanovitvi je priredilo I. pohod na Zavrh. Ta je bil datumsko uglašen z državnim praznikom, ki je posvečen največjemu slovenskemu pesniku dr. Francetu Prešernu in po tem se pohod tudi imenuje.
Naj omenimo, da se je že na prvi pohod podalo preko 50 pohodnikov in vsako leto to število narašča. To daje organizatorju le še dodatni motiv in letos pričakujemo okoli 200 pohodnikov vseh starostnih skupin.
Na  sedaj že 15. jubilejni in tradicionalni pohod vabimo vse ljubitelje pohodništva, da se nam pridružijo v nedeljo 8. februarja ob 10:00 uri na mostu v vasi Zminec pri Škofji Loki, kjer vpisujemo pohodnike. Pot je dolga dobre štiri kilometre in da jo premagamo zahteva približno uro in pol do dve. Z mostu se bojo udeleženci podali na prijetno pot mimo prenovljene kapelice Svetega Bernarda (kjer bo prvi postanek) ter naprej po grebenu do lovske koče na Zavrhu. Pri koči bo po prihodu vseh poskrbljeno za kulturni vložek in glasbo, lačne želodčke in suha grla. Pripravljen bo topel čaj in druge pijače, golaž in palačinke za najmlajše. Pot je res primerna za vsakega ljubitelja rekreacije in narave saj med potjo lahko ozremo hrib s cerkvijo sv. Andreja in pri sami koči uživamo s čudovitim razgledom na sv. Ožbolt.
Zaradi padavin v preteklih letih in hladnega vremena opozarjamo, da bo pot lahko mokra, spolzka ali zasnežena, pomrznjena, tako da previdnost ne bo odveč. Pohodniki naj poskrbijo za primerno obutev in opremo.
Za informacije v zvezi s pohodom lahko pokličite na številko 041 765 290 (Matija) ali pišite na e-poštni naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

POVZETEK:

- zbor:            most v vasi Zminec
- start:           ob 10:00 uri
- čas:             od 1,5 do 2 uri (v eno smer)
- dolžina:       4,5 km
- težavnost:   srednje zahtevna pot

ZEMLJEVID POTI

KAKO DO ZBORNEGA MESTA?

Pot iz smeri Gorenja vas - Zminec:

     

Pot iz smeri Škofja Loka - Zminec

Poskrbeli bomo tudi za parkirna mesta, ki bodo ustrezno označena

Zminec je prva vas iz Škofje Loke proti Poljanski dolini in v prvem rondoju iz Škofje loke zapeljete drugi izvoz smer Zminec. To je pot v samo vas v kateri boste nekje na sredini zagledali mostiček, ki prečka reko Soro. Na tem mostički je zbor pohodnikov, odkoder se bodo podali po poti proti Zavrhu.

ORGANIZATOR:

ŠD UTRIP

kontaktna oseba: Matija Rakovec

                    gsm: 041 765 290

              e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POVEZAVE:

- You tube
- FB stran
- Twitter

VEČ O IZVEDBI POHODA SI LAHKO OGLEDATE V NOVICAH