VIZITKA DRUŠTVA:

Športno društvo UTRIP - društvo za športno rekreacijo
Zminec 35
4220 Škofja Loka
Matična številka: 1132903000
Davčna številka: 85377074
TRR: IBAN SI56 6000 0000 0596 912   (T)   LON d.d., Kranj
Zakonit zastopnik - predsednik društva: Gorazd Šorn (040 283 976)
e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IZVRŠNI ODBOR SESTAVLJAJO:

- Gorazd Šorn - predsednik
- Aljoša Zorko - podpredsednik
- Jaka Rupnik - tajnik
- Robi Dolinar - blagajnik
- Tomaž Dolenc - delovni član

NEKAJ BESED O NAS...

Športno društvo Utrip je društvo za športno rekreacijo, ki je nastalo leta 1999 in ima za seboj kar nekaj uspešno izvedenih dogodkov in projektov, med drugim tudi postavitev športnega parka - igrišča v Zmincu.

Gibanje se nam zdi zelo pomembno, tako z preventivnega-zdravstvenega vidika kot družbenega in družabnega, zato se trudimo, da bi z nami utripalo čim več članov vseh generacij in da bi potrebo po gibanju vcepili tudi našemu podmladku, za katerega želimo, da rekreacijo sprejme kot del vsakdana.

Po nekajletnem mirovanju je društvo v začetku leta 2013 z močno osveženo in visoko motivirano ekipo ponovno zaživelo s polno močjo. Svojo dejavnost je razširilo tudi na akcije, ki so v splošnem vaškem interesu in tako bo ostalo tudi v bodoče, saj nam članom ni vseeno v kakšnem okolju živimo in se gibljemo. Smo družbeno kritični in proaktivni.

Glavne rekreativne dejavnosti društva so tek, pohodništvo, kolesarjenje, balinanje in potapljanje, v zimskem času pa dvoranski floorball in razne organizirane vadbe. Do lanskega leta je veliko vlogo igral tudi Avtokros, vendar je sekcija z lanskim letom zaključila z delovanjem, za njimi pa je ostala bogata sled, tako po organizacijski, kot udejstvovalni plati.

Če si naštete dejavnosti podrobneje pogledamo - tečemo tako gorske kot ravninske teke, od jeseni do pomladi tečemo vsak torek in četrtek zvečer, enkrat gorski, drugič ravninski tek. Pri pohodništvu poleg klasik, ki so pri vaščanih in članih dnevno na sporedu t.j. skok do kapelice sv.Bernarda na sv.Petra hribu ali do cerkvice na sv.Lovrenca ter tradicionalnega Prešernovega pohoda, ki bo v letu 2015 organiziran že petnajstič - vsak mesec organiziramo tudi t.i. Lunin pohod - vsako polno luno se opravimo na nočni pohod. Ukvarjamo se z gorskim in cestnim kolesarstvom, saj nam tras v bližnji in daljnji okolici nekako ne primanjkuje. Sekcija balinarjev ima dolgoletno tradicijo in poleg organizacije turnirjev na domačem igrišču redno obiskuje in uspešno sodeluje na turnirjih po obeh dolinah. Organiziramo izobraževanja za potapljače ter se redno udeležujemo potopov in potapljaških akcij, tudi čistilnih. V zimskem času poprimemo za floorball palice in se vsako sredo preganjamo za žogico v dvorani, medtem pa na balkonu dvorane poteka organizirana vadba za naše članice, od aerobne vadbe pa vse do popularne crossfit vadbe, ki ima elemente vojaških vadb.

Poleg naštetega se društvo ukvarja z organizacijo športnih in družabnih dogodkov ter raznoraznih prostovoljnih akcij v vaškem okolišu (čistilne akcije in sanacije), ki so odgovor na opažanja in predloge članov. Z omenjenimi akcijami negujemo našo vas ter zbližujemo krajane, saj smatramo, da nam predvsem druženja in povezovanja v teh časih močno primanjkuje.

Seveda se z veseljem udeležujemo tudi športnih dogodkov v okolišu in po Sloveniji. Med člani so predvsem priljubljeni Trekingi po Sloveniji, Najlepši in najtežji mali gorski maraton, Tek 4 mostov, Vzpon na Lubnik, DM-ov tek, Maraton Franja, Maraton Alpe, MTB Maraton, Ljubljanski maraton, Kraški maraton, Bositek, KBK, Vzpon na Blegoš,...

Upamo, da smo se vam na kratko uspešno predstavili in vas vljudno povabimo - da se nam pridružite ter začnete utripati skupaj z nami.

PRISTOPNA IZJAVA...

KAJ NUDIMO ČLANOM:

Za člane prirejamo razne športno-rekreativne dogodke, druženja, jih povezujemo z drugimi dogodki, ki niso pod našim okriljem in jim pri tem omogočimo ugodne, skupinske predprijave, organiziramo zimsko rekreacijo tako za ženske kot tudi v obliki dvoranskega hokeja, organiziramo večerne teke in lunine pohode v zmskem času...

Poleg tega članom omogočamo izposojo inventarja za lasno uporabo v primeru, da le tega ne potrebujemo pri organizaciji dogodkov:

- gasilske mize - 7 kompletov
- multimedijski prireditveni zvočnik
- el. RF grelna pozoda (za čaj, kuh. vino)
- el. grelna plošča za palačinke
- dvopoljna indukcijska plošča
- naprava za izdelovanje mehurčkov
- dimna naprava
- 3-delna ALU lestev
- motorn kosilnica

OD USTANOVITVE DO DANES:

Ideja za ustanovitev športnega društva se je rodila Zevnik Aleksandru in Šorn Maksimiljanu na prvem kolesarskem maratonu 200 km alpskih cest leta 1996. Takrat so se po prevoženem maratonu zabavali omenjena dva in Gorazd Šorn, na vrtu gostišča Dežman na Kokrici. Ob podelitvi nagrad je med drugim dobilo pokal tudi društvo z največ udeleženimi člani na maratonu. To je bil prvi povod.
Kasneje je Aleksander zbral naslednje vaščane: Bohinc Mimi in Janez, Kalan Nataša in Tine, Šorn Magda, Maksimiljan in Gregor, Belič Ida in Slavko ter Zevnik Mojca in Aleksander, ki so ustanovitelji društva. Pod njegovim vodstvom so se začeli urejati papirji. Veliko mu je pri vsem tem pomagal Gorazd Šorn.
Na ta način je bilo športno društvo »Utrip« ustanovljeno l.1998, uradno v skladu s statutom društva pa je bilo ustanovljeno 11.01.1999. Prvi ustanoviteljski pohod na Lubnik je bil organiziran 17. junija 1999, s katerim je društvo pravzaprav začelo opravljati svojo pravo funkcijo. Takratni izvršni odbor pod vodstvom predsednika Aleksandra Zevnika se je trudil in opravil kar nekaj za člane nevidnih za društvo pa pomembnih nalog. Tako smo zaznamovali sam pričetek delovanja.

Takratnega predsednika je leta 2000 zamenjal Niko Bokal, ki še zdaj uspešno predstavlja športno društvo »Utrip«. Pri vseh ovirah pa mu uspešno pomaga izvršni odbor. Za časa njegovega mandata se je v Zmincu zgradilo košarkarsko in otroško igrišče ter balinišče. To je bilo mogoče le s takratnim močnim gradbenim odborom (Rupnik Jaka, Kalan Tine in Dolenc Janko), posebna zahvala gre tudi g. Stanetu Rupnik in Občinarjem, ki so prisluhnili našim željam. Za postavitev igrišča se v tem primeru zahvaljujemo vsem krajanom, ki so s denarnimi prispevki omogočili izvedbo izgradnje. Poleg postavitve športnega objekta se je v tem času uspešno prijel tudi

“Prešernov pohod na Zavrh”, ki poteka z leta v leto sedaj že v tradicionalnem duhu. Izvedeno je bilo nekaj veselic, kresovanj in tekmovanj različnih športov (floorball, košarka, kolesarjenje, balinanje ipd.).

Še za časa Zevnikovega predsedovanja se je ustanovila sekcija avtokros, ki samostojno deluje pod vodstvom športnega društva Utrip. Do leta 2010 je sekcija za avtokros redno organizirala dirko za državno prvenstvo v avtokrosu. Ima številne športne funkcionarje in sodnike, ki gostijo tudi na številnih avtomobilističnih hitrostnih tekmovanjih (rally, gorsko hitrostne dirke, ipd.),
poleg teh pa ima tudi voznika Iva Bokala, en del časa pa tudi Matijo Rakovca. Le ta sta osvojila razne dosežke, bila celo državna prvaka.Od leta 2010 do 2013 je društvo imelo nekaj krize s svojo aktivnostjo. Ker mladina ni bila pripravljena, da bi stvari prijela v svoje roke, obstoječe vodstvo pa je bilo izčrpano in brez volje, se je društvo zavilo v spanec in utripalo le kolikor je pač res bilo potrebno za njegov obstoj.V leto 2013 je društvo stopilo z novim rekom: »Čas za nove korake«. Srečanje za pripravo novega vodstva je bilo uspešno, skupščina (9.4.2013) je bila izpeljana po planih in tako so bili postavljeni novi temelji za izpolnitev novih ciljev.

V zadnjih letih (2013-2018) je bil poudarek predvsem na prenovi in ureditvi športnega parka. Zamenjali smo celotno ograjo, ki obdaja večnamensko igrišče v parku, le tega tudi na novo opremili s talnimi oznakami, prenovili koše, gole in klopice. Postavili smo plezalno steno, skrembni prostor za vso opremo, l.2018 smo izdelali še senčilo ob igrišču, na plezalni steni zamenjali plošče in pričeli s postopkom elektrifikacije igrišča. Do maja 2019 imamo plan pripeljati elektriko do igrišča, potem pa nadaljevati z razpeljavo in razsvetlavo po samem parku.

Poleg vzdrževalnih del smo bili uspešni tudi na športno-rekreativnem področju. Pri vidnih dosežkih so najbolj odststopali člani: Manca Notar, Janez Uršič, Dragica Habjan, Žan Tušek, Gorazd Šorn, ...  ki jim iskreno čestitamo!

NAŠI SPONZORJI/DONATORJI IN PODPORNIKI:

Predstavljamo pa vam tudi naše redne in občasne podpornike, donatorje in sponzorje, brez katerih vse to, kar počnemo, ne bi bilo mogoče. Hvala lepa vsem, za nas ste vsi zlati sponzorji! :)

Knauf Insulation: www.knaufinsulation.si
Elektro Gorenjska: www.elektro-gorenjska.si
LTH Castings: www.utlth-ol.si
TEHMETAL: www.tehmetal.com
RA stil d.o.o.: RA-STIL-D-O-O
Kmetija Oman Tine
Kmetija Oman Janez
Kmetija Okršlan Janez: www.kmetijaokrslan.si
Krajevna skupnost Zminec: ks-zminec.si
Lakara: www.lakara.si
HOMAN TRANS d.o.o.: HOMAN-TRANS-D-O-O-SKOFJA-LOKA
Elektro Demšar: KUNDE-ELEKTRO-DEMSAR-DEMSAR-ROMAN-S-P
Sečnik Transport: www.secnik.eu
Habjan Transport: www.habjan.si
Jurčič transport: www.jurcic.com
Koncepta d.o.o.: www.koncepta.si
KNT d.o.o.: www.knt.si
Tapetništvo Bokal: www.tapetnistvo-bokal.si
Coffou: www.coffou.si
Gostilna Kašča: www.gostilna-kasca.si
Merit-international: www.merit-international.si
Norica: www.norica.si
Kenguru: www.kenguru-slo.com
BIOTEH: www.bioteh.si
Sberbank: www.sberbank.si
T-Kreativ: www.t-kreativ.si
Zavarovalnica Triglav: www.triglav.si
Revija Unikat: unikat.si
Dolinarjeva domačija: www.dolinarjevadomacija.si
Pikapolonca: www.nakup.pikapolonica.com
Tesa tape d.o.o.: www.tesa.si
Alpcolor: www.alpcolor.si
PG Plast: www.pgplast.si
Loška zadruga: www.loska-zadruga.si
Olimpijski Komite Slovenije: www.olympic.si
Liha d.o.o.: LIHA-D-O-O-SKOFJA-LOKA
Občina Škofja Loka: www.skofjaloka.si
Zavod za šport Škofja Loka: www.zsport-skloka.si
POLANS d.o.o.: www.polans.si