Vljudno vas vabimo
na 17. tradicionalni
Prešernov pohod na Zavrh.
Zbor pohodnikov je v sredo
8. februarja ob 10. uri na mostu v vasi Zminec.

 

KONTAKT:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 040 393 008 Matic

OPIS:

Športno društvo »UTRIP« deluje uradno že 18. let (od l. 1998). Le leto po ustanovitvi je priredilo I. pohod na Zavrh. Ta je bil datumsko uglašen z državnim praznikom, ki je posvečen največjemu slovenskemu pesniku dr. Francetu Prešernu in po tem se pohod tudi imenuje.

Naj omenimo, da se je že na prvi pohod podalo preko 100 pohodnikov in vsako leto to število narašča. To daje organizatorju le še dodatni motiv in letos pričakujemo okoli 150 pohodnikov vseh starostnih skupin.

Na  sedaj že 15. jubilejni in tradicionalni pohod vabimo vse ljubitelje pohodništva, da se nam pridružijo v sredo 8. februarja ob 10:00 uri na mostu v vasi Zminec pri Škofji Loki, kjer vpisujemo pohodnike. Pot je dolga dobre štiri kilometre in da jo premagamo zahteva približno uro in pol do dve. Z mostu se bojo udeleženci podali na prijetno pot mimo prenovljene kapelice Svetega Bernarda (kjer bo prvi postanek) ter naprej po grebenu do lovske koče na Zavrhu. Pri koči bo po prihodu vseh poskrbljeno za kulturni vložek in glasbo, lačne želodčke in suha grla. Pripravljen bo topel čaj in druge pijače, golaž, hot dog in palačinke za najmlajše. Pot je res primerna za vsakega ljubitelja rekreacije in narave saj med potjo lahko ozremo hrib s cerkvijo sv. Andreja in pri sami koči uživamo s čudovitim razgledom na sv. Ožbolt.

Zaradi padavin v preteklih letih in hladnega vremena opozarjamo, da bo pot lahko mokra, spolzka ali zasnežena, pomrznjena, tako da previdnost ne bo odveč. V primeru nizkih temperatur lahko pride do poledice, kot je v teh dneh že bilo. V tem primeru zelo priporočamo da imate kakšno lažjo varianto derez vsaj seboj (pripravljene za hitro namestitev na čevlje).

Pohodniki poskrbite za primerno obutev in opremo!

na kratko...

Kot že vrsto let, bomo tudi letos organizirali Prešernov pohod na Zavrh, kjer se zbere preko 100 pohodnikov. Na mostu v vasi Zminec se zberemo pohodniki z vseh vetrov in se podamo proti Lovski koči na Zavrhu. Pot nas vodi mimo obnovljene kapelice sv. Bernarda na svetega Petra hribu in nas zapelje po nezahtevni idilični poti s pogledom na okoliške cerkve in hribovja kot je sv. Lovrenc, Lubnik, sv. Andrej, sv. Ožbolt ipd.

Na vrhu poskrbimo za vsakega pohodnika posebej tako z okrepčilom kot tudi z zabavo in kulturnim programom.

KRAJ PRIREDITVE/ZBOR POHODNIKOV:

Zminec (zbor v vasi na mostu, cilj pa na Zavrhu)

VRSTA PRIREDITVE:

Športno/rekreativna s pridihom kulture in zabave

SLIKE:

Fotogalerijo iz preteklih let si lahko ogledate v našem ALBUMU

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________