Pozdravljeni,

Za nami sta dva velika dogodka, ki sta bila tudi na račun lepega vremena izpeljana odlično. Poleg organizacije dogodkov smo se s kolesi podali na dva vzpona, sledijo pa nam tudi še večerni teki, lunini pohodi in rekreacija.

Živ Žav z otroško avanturo
Ob koncu avgusta, preden otroci stopijo nazaj v vrtce in šolo smo spet pričarali en nepozaben dan tako za otroke kot tudi za starše. Začeli smo z dopoldansko avanturo, ki jo je letos kot zadnja postaja zaključevala gusarska ladja. Le to je letos za dogodek Živ Žav mojstrsko zgradil Miha Frelih.
​V popoldanskem delu smo pripravili številne otroške igre z animatorkami, otroške delavnice, bralni kotiček, ki je še kako prav prišel za kratek počitek v tako vročem dnevu.
Pozno popoldan so Škofjeloški gasilci praktično prikazali intervencijo prometne nesreče. Avto so razrezali, tako da so prišli do ponesrečenca in ga rešili. Tako so gasilci pokazali svojo izurjenost, otroci pa so na koncu za vrhunec dogodka pokazali še neverjetne spretnosti in hitre nožice na poganjalcih.
Več slik si lahko ogledate v naši Fotogaleriji. Težko bi vse vpletene, ki so dogodek omogočili, našteli, bi pa se zato vseeno vsem skupaj še enkrat lepo zahvalili.
 
Loka MTB maraton
Loka MTB maraton smo letos organizirali drugič. Maraton je bil del Le Tour-a de Loka, ki se je pričel v petek z kronometrom v Hrastnici, nadaljeval z najtežjo preizkušnjo v Zmincu z MTB Loka in zaključil z Vzponom na Lubnik v nedeljo. Loka MTB maraton je organizacijsko in logistično izredno zahteven dogodek. Veseli smo, da nas lastniki parcel, člani, vaščani in širša lokalna skupnost lepo podpirajo pri izvedbi in pri njej pomagajo. Takega sodelovanja si želimo tudi v bodoče in se vam zanj lepo zahvaljujemo. Tekmovalcem smo pripravili izjemno lep dan.

Veseli smo, da smo pohvale prejeli tudi s strani najboljših v svetovnem merilu, saj nam to pove, da delamo dobro - kar je le dodatna vzpodbuda za naprej. Še enkrat hvala lepa vsem prostovoljcem, gorskim reševalcem, vsem lastnikom na progi, prebivalcem Bodovelj in Bodovljske grape, prebivalcem sv.Andreja in sv.Ožbolta, Staniš in sv.Petra Hriba ter seveda Zminčanom. :)
Ne gre spregledati, da je naš Utripovec, Janez Uršič - zasedel absolutno skupno tretje mesto Toura de Loka. Kapo dol Janez!

Vzpon na Lubnik

Le dan po Loka MTB maratonu, torej 13. septembra je kar 25 kolesarjev v Utripovski skupini podprlo dogodek, ki se odvija v naši krajevni skupnosti, to je Vzpon na Lubnik. Kot vsako leto smo se dogodka udeležili povsem rekreativno s poudarkom na druženju, ne gre pa spregledati, da sta dve Utripovki stali na stopničkah in to je najmlajša Lara B. Livk in najstarejša Dragica Habjan. Ponosno jima čestitamo!!! Poleg tega sta s časom krepko pod 20 min v cilj prihitela tudi naša jeklena Janez Uršič in Luka Zagoršek, sicer pa čestitke vsem, ki ste se nam pridružili in se z nami zabavali.
Slika v vrstici 1
Več slik si lahko ogledate na povezavi http://www.lubnik.si/foto-kriznar-2015/

MTB Blegoš
Natanko teden dni je minilo od Vzpona na Lubnik, ko so se že naši fantje podali na MTB Blegoš s štartom iz Hotavelj. Ne le to, da smo napadli Blegoš s kolesi, napadli smo ga tudi z navijači, saj so Utripovce glasno vzpodbujali člani, ki so se dogodka udeležili kot pohodniki. Glede na slabo vremensko prognozo se je na koncu obrnilo vse skupaj organizatorju, kolesarjem in navijačem v prid. Na vrhu je prav prijetno sijalo sonce in nas grelo vse do konca. Lahko rečemo še en prijeten, športno-rekreativen dan.
Slike Utripovcev si lahko ogledate tudi na naši FB strani

Rekreacija in telovadba
Prihodnji teden v sredo 7. oktobra pričnemo z vsakoletno rekreacijo na OŠ Ivana Groharja v obliki dvoranskega hokeja. Žal je letos premalo interesa s strani deklet za redno organizirano vadbo, ki je dve leti potekala vzporedno na balkonu telovadnice. Kljub temu bomo pripravili nekaj brezplačnih vadb, katerih se bodo lahko udeležile vse Utripovke. Kdaj točno bo to vas bomo obvestili naknadno. Lahko povemo, da smo z vaditeljico že na vezi in v primeru, da bi se po dobri udeležbi pokazalo da je interes dovolj velik imamo odprta vrata za novo sezono vadbe. Na prvo BREZPLAČNO vadbo pa ste že v naprej lepo vabljene vse, ki bi rade čez zimo ohranile ali celo pridobile nekaj kondicije. Prav tako pa naprošamo, da nam dodatni kandidati za dvoranski hokej svoj interes pošlete v naš e-poštni predal This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Lepo vabljeni.
 
Skupinski večerni teki
Kakor z rekreacijo bomo z oktobrom pričeli tudi z večernimi teki. Le ti bodo vsak torek in četrtek ob 20. uri. Zbirali se bomo pri mostu oz. na dani lokaciji v primeru da bo trasa locirana izven Zminca. Pričeli bomo z ravninskimi teki za vse, tako da ni strahu, da bi ostali sami nekje daleč zadaj. Pridružite se našim tekom že v začetku, ko bomo vsi globoko vzdihovali za vsak korak posebej. Teden, dva in zagotavljamo vam da bomo skupaj prebili led in se boste na teke podajali vse lažje.
Prednost teka v teh zimskih dneh je - da kljub mrazu ne potrebujemo neke posebne opreme.... pač neke tekaške hlače in aktivno majico z dolgimi rokami, kasneje še vetrovko, pa seveda - če hočemo držati pravo smer, tudi naglavno svetilko. Trase imamo že izdelane in si jih lahko ogledate v PLANu TEKA, sicer pa če spustite e-pošto na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. s pripisom "Želim U3Pati z vami" vas bomo dodali v tekaško obveščanje preko e-pošte.
Naj vam ne bo zoprno, veliko nas bo prvič spet začelo teči; izkoristite nov začetek in začnite gibati in se rekreirati, družiti.... poizkusite, ne bo vam žal.

Veseli tek od obvodnice do obvoznice
V okviru ŠD Partizan oz. njihove tekaške sekcije iz Gorenje vasi, ki 10. oktobra 2015 organizirajo tek popolnoma družabnega značaja (brez kakršnega koli tekmovanja) vas vabimo k sodelovanju, k teku lahko le dela te trase. Več o smem teku si lahko preberite na linku.

Lunini pohodi
Spet bomo šli za njo, ko čelne lučke kar ugasnemo, ta bela bunka pa vse močneje sveti. Res so luštni te pohodi, če nam je le malo še vreme naklonjeno. Do novega leta bomo luno lovili okoli naslednjih dneh: 27. oktober | 25. november | 25. december. Malo se bomo prilagodili vremenu sicer pa napadali okoliške hribe. Točni datumi pohodov bodo javljeni sproti.
 
Ekipa ŠD "UTRIP"

www.sdutrip.si