Pozdravljeni,

Pripravili smo vam hitre e-novičke, ki se bodo nanašale predvsem na prihodnje dogodke in zelo kratek povzetek preteklih dogodkov. Zakaj kratek povzetek? Razlog za kratek povzetek ne tiči v tem, da zanj ne bi imeli vsebine, da nismo bili aktivni in da ni bilo nobenih sprememb. Razlog se nahaja predvsem v Biltenu KS Zminec, ki ga boste v kratkem prejeli, v njem pa smo zajeli celoten povzetek leta, praktično od točke, kjer smo v lanskem biltenu ostali.
Na kratko se bomo dotaknili zadnjih dveh dogodkov, na katere smo se dlje časa pripravljali.
Tudi letos smo zelo uspešno pod streho spravili Živ Žav. Vreme nam je bilo naklonjeno in vzdušje je bilo temu primerno. Tokrat smo v dogodek, namenjen otrokom, dodali Zminško avanturo. Le ta je prepletala več športnih panog, nekaj tekmovalnosti, v končni fazi pa je gradila predvsem na odnosu spremljevalca in otroka. Čez dan so se prepletale številne otroške igre, bralne urice in nazadnje tekma s poganjalcem.

Deloma s tem namenom smo se lažje odločili tudi za predhodno postavitev plezalne stene. Postavili smo temelje in v borih 14. dneh z intenzivnim delom članov postavili ne le plezalno steno ampak cel "grad".
Pretekli vikend smo izpeljali Loka MTB maraton. Gre za zelo kompleksen in obsežen dogodek, ki ga v Zmincu še nismo imeli. Priprava takega dogodka ima ogromno ozadje, ki se ga sploh ne vidi, ampak verjemite nam, vloženo je bilo ogromno truda, časa in nenazadnje tudi znanja.
Izpeljali smo ga in kar je najvažnejše, udeleženci so bili zadovoljni. Ne mine dan, da ne pade pohvala. Vreme se nam je zopet nasmehnilo. Hujših poškodb tekmovalcev k sreči nismo bili deležni. V prihodnji izvedbi si želimo še kakšen domač nastop, čeprav organizacija tega skorajda ne omogoča, saj zahteva veliko pridnih rok, ki pa jih vedno primanjkuje.

Kaj se nam torej obeta v naslednjih mesecih?

Rekreacija je že v polnem teku. Prvo sredo v oktobru smo pričeli z rekreacijo v obliki dvoranskega hokeja in vadbo za ženske. Imamo še kar nekaj prostih mest, tako da ste lepo vabljeni in vabljene, da se nam pridružite. Vadbe potekajo vsako sredo od 20:30 do 22:00 ure na OŠ Ivana Groharja v Podlubniku.

Danes v četrtek 9. oktobra pričnemo tudi z nočnimi teki. Da bodo le ti bolj dostopni celotni populaciji, smo štartali s četrtkovim ravninskim tekom. Teki potekajo ob torkih in četrtkih ob 20. uri. Zbirno mesto je načeloma pri mostu v vasi Zminec, razen za teke z bolj oddaljeno traso (Visoko, Sorško polje). Torke smo zapolnili z gorskimi teki, medtem ko četrtke z ravninskimi. Če želite biti o tekih obveščeni, nam to sporočite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lunini pohodi se bodo zgodili vsak mesec. Verjetno ne vedno na dan, ko bo dejansko polna luna, pač pa bomo malce pogledali tudi vreme in temu prilagodili dan pohoda. Lunini pohodi so primerni ZA VSE STAROSTI, tako da se nam pogumno priključite, saj se imamo vsakič zelo lepo. V jesensko-zimskem-pomladnem času bomo obiskali vse naše lokalne kuclje, obvezno pa bosta "padla" tudi Blegoš in Ratitovec. Vsem pohodnikom svetujemo, da se primerno opremite. Če naglavnih luči nimate, vam jih lahko priskrbimo. Razmislite o derezah za na primerno obutev, gamaše, topla oblačila in dobro voljo...

Konec oktobra nas v primeru lepega vremena čaka zaključek za člane in podpornike. Vse skupaj bo v nedeljo 26. oktobra s pričetkom ob 12. uri, ko se bomo tekači premierno podali na Zminško Gorsko 10ko s štartom pri Jamniku. Brez merjenja časa, zgolj rekreativno.
Po teku bomo za vse člane, sponzorje in donatorje na igrišču ŠD UTRIP pripravili druženje z zakusko, kostanjem, moštom in družabnimi igrami. Poleg tega bo ob 16. uri otroški tek za tem pa podelitev nagrade za Najtežjega Jureta - če bodo gobe začele rasti...

U3Pajte z nami!
ŠD UTRIP

www.sdutrip.si