V soboto 18. maja so se v dolino Kopačnice podali tudi trije Utripovci: Joze Debeljak, Janez Ursic in Gorazd Šorn. Namreč tam je potekal 10. tradicionalni gorski tek - KBK - trail. Vsi trije so se ubrstili med najboljših 100, Janez in Gorazd pa v kategoriji celo stopila na stopničke.
Več info: http://kbk.sdmh.si/

11. maja se je na štart 50km Ultra Trail Vipava Valley - Slovenia podal tudi naš ambasador Janez Ursic in kljub naporu, ki ga je v zadnjih kilometrih težko premagoval, osvojil lep rezultat saj je osvojil 4. mesto v kategoriji in 12. generalno s časom 5:34:36.

-->več...

Joze Debeljak je osvijil 3-tisočaka in smučal med tem, ko smo mi obračali čevapčiče oziroma se basali z velikonočnimi dobrotami.

V nedeljo 5. maja smo se na Istrski maraton podali tudi Utripovci. Zastopali smo vse tri razpisane dolžine tekov. Janez Ursic se je tako kot lani, letos spet neustrašno podal na kraljevo maratonsko razdaljo (42km), Polona Šorn, Andrej Habjan in Gorazd Šorn so izbrali polovičko, Dragica Habjan in Andreja Uršič pa sta pretekli 10-ko. Vsi so bili zelo hitri in vsak zase je uspešno dosegel svoj cilj, kar je kasneje botrovalo prijetnemu druženju in zabavi, za povrh vsega pa so ŠD Utrip še dvakrat oklicali na podelitvi, ko sta na stopničke stopila vsak za svojo kategorijo in razdaljo Janez in Gorazd:
- Janez na razdalji 42km absolutno 5. mesto in 2. v kategoriji s časom 2:50:22
- Gorazd na razdalji 21km absolutno 10. mesto in 3. v kategoriji s časom 1:17:41
Več pa najdete na http://www2.istrski-maraton.si

Tekaška ekipa U3Povcev se je 30. marca podala na štart 7. NajNaj21. Tekači-ce Petra Sečnik, Janez Uršič, Miha Pivk, Gorazd Šorn in Jože Debeljak, ki so zastopali naše barve so bili letos izjemni. Vsi so prišli v cilj v zavidljivih časih in predvidevamo v časovnih okvirjih, ki so si jih zadali. Vsekakor pa je tukaj vsak zmagovalec, ki pride v cilj ne glede na čas. Medtem ko je naš jekleni Janez stopil celo na drugo stopničko saj je v svoji kategoriji zasedel srebrno mesto.

25. marca so na Mali Kraški Maraton nastopili U3Povci: Dragica Habjan, Andrej Habjan, Barbara, Stanko Patrik in Lara Livk. Pretekli so 10 km in zmagali z zastavljenim ciljem.

17. februarja je naš jekleni Janez zaključil Kranjska zimska tekaška liga, ki zahteva vsa nedeljska jutra od začetka novembra do konca februarja. Osvojil je generalno 1.mesto v skupnem seštevku vseh tekov in se vpisal na listo večno zapisanih.

Veliko odrekanj ali užitkov kakor za koga, vsekakor pa veliko volje, trme in odlična pripravljenost. To pripravljenost bo tako lahko unovčil tudi na bodočih tekmovnjih, ki se pribljižujejo: Najlepši in najtežji mali maraton, Istrski maraton, Slovenija, Ultra Trail Vipava Valley - Slovenia itd.

*VERJETNO SMO MARSIKAJ IN MARSIKOGA IZPUSTILI, zato vas prosimo, da nam to javite na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.