Dne 18.12.2018

SPOROČAMO ŽALOSTNO VEST, DA NAS JE V 65. LETU STAROSTI ZAPUSTIL NAŠ DRAGI FRANC BAJT, PO DOMAČE ŠURKOV BRANE IZ ZMINCA PRI ŠKOFJI LOKI .
POGREB DRAGEGA POKOJNIKA BO V ČETRTEK OB 15.30 URI NA POKOPALIŠČU V LIPICI.
ŽARA POKOJNIKA BO NA DAN POGREBA, OD 9. URE DALJE, V TAMKAJŠNJI POSLOVILNI VEŽICI. SVOJCI CVETJE IN SVEČE HVALEŽNO ODKLANJAJO.

Dne 17.12.2018

Čeprav v borbi z zahrbtno boleznijo, nas je nepričakovano zapustil balinar, prijatelj, sodelavec, zelo dober gospodar v športnem parku Zminec, Brane Bajt - Šurkov Brane po domače.

Z Branetom sva se spoznala nekje pred 20. leti, ko smo se dobili pri Bokalovem Niku (takratni predsednik društva) z namenom, da zgradimo balinišče na drugi terasi športnega parka. Zbral je ekipo in skupaj z nami postavil stezo. Za balinišče je vestno skrbel in s časoma vse bolj tudi za vso okolico v parku. Igrišče mu je postal drugi dom. Zadnja leta je skrbno negoval in skrbel za cvetje, ki je krasilo vaški most.

Vedno je bil dobrovoljen, pripravljen pomagati. Z nami je delil mnogo praktičnih nasvetov in če bi rekli, da smo imeli na začetku v športnem parku probleme z nepridipravi, so bili le ti ob prihodu Braneta odpravljeni. Imel je red, znal je pristopiti in mlade nadobudneže podučiti kaj je prav in kaj ne, skratka Brane s teboj smo se imeli lepo in s tvojo pomočjo smo bili na igrišču precej razbremenjeni.

Pustil si velik pečat v nas, ki ga ne bomo pozabili.

Počivaj v miru!

Gorazd Šorn in ostala ekipa ŠD Utrip ter zvesti balinarji

 

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.