Športno društvo Utrip je pred  tremi leti pridobil status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa. Status, ki smo ga pridobili na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport, nam omogoča določene ugodnosti. Omogoča, da nam davčni zavezanci lahko namenijo do 0,5% dohodnine za financiranje projektov, občine nam lahko brezplačno omogočijo uporabo svojih prostorov brez javnega razpisa, imamo prednost pri javnih razpisih... Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam namenili svoj delež od dohodnine. Vsem, ki pa Zahteve za namenitev dela dohodnine, še ni niste posredovali Finančni upravi RS in bi jo želeli nameniti športnemu društvu UTRIP, sporočamo, da vas nič ne stane in ne boste nič prikrajšani, le namesto podpiranja države, nekaj evrov namenite našemu društvu in nam tako pomagate pri delovanju in izpolnjevanju ciljev. Vsaka podpora nam veliko pomeni.
Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini lahko namenite 0,5% dohodnine za financiranje splošno koristnih namenov. Obrazec za donacijo dohodnine lahko natisnite in pošljite na vaš pristojni davčni urad ali pa ga izpolnite preko strani eDavki do konca leta.

Do še lažjega način, da zadevo uredite pa pridete s klikom na povezavo www.dobrodelen.si. Kratko predstavitev postopka najdete tudi v FILMČKU (Stanko).

NAJLEPŠA HVALA!