15. junija bo v Loki nori tekaški dogodek - Tek štirih mostov

V soboto 18. maja so se v dolino Kopačnice podali tudi trije Utripovci: Joze Debeljak, Janez Ursic in Gorazd Šorn. Namreč tam je potekal 10. tradicionalni gorski tek - KBK - trail. Vsi trije so se ubrstili med najboljših 100, Janez in Gorazd pa v kategoriji celo stopila na stopničke.
Več info: http://kbk.sdmh.si/

11. maja se je na štart 50km Ultra Trail Vipava Valley - Slovenia podal tudi naš ambasador Janez Ursic in kljub naporu, ki ga je v zadnjih kilometrih težko premagoval, osvojil lep rezultat saj je osvojil 4. mesto v kategoriji in 12. generalno s časom 5:34:36.

-->več...

Joze Debeljak je osvijil 3-tisočaka in smučal med tem, ko smo mi obračali čevapčiče oziroma se basali z velikonočnimi dobrotami.

V nedeljo 5. maja smo se na Istrski maraton podali tudi Utripovci. Zastopali smo vse tri razpisane dolžine tekov. Janez Ursic se je tako kot lani, letos spet neustrašno podal na kraljevo maratonsko razdaljo (42km), Polona Šorn, Andrej Habjan in Gorazd Šorn so izbrali polovičko, Dragica Habjan in Andreja Uršič pa sta pretekli 10-ko. Vsi so bili zelo hitri in vsak zase je uspešno dosegel svoj cilj, kar je kasneje botrovalo prijetnemu druženju in zabavi, za povrh vsega pa so ŠD Utrip še dvakrat oklicali na podelitvi, ko sta na stopničke stopila vsak za svojo kategorijo in razdaljo Janez in Gorazd:
- Janez na razdalji 42km absolutno 5. mesto in 2. v kategoriji s časom 2:50:22
- Gorazd na razdalji 21km absolutno 10. mesto in 3. v kategoriji s časom 1:17:41
Več pa najdete na http://www2.istrski-maraton.si

Tekaška ekipa U3Povcev se je 30. marca podala na štart 7. NajNaj21. Tekači-ce Petra Sečnik, Janez Uršič, Miha Pivk, Gorazd Šorn in Jože Debeljak, ki so zastopali naše barve so bili letos izjemni. Vsi so prišli v cilj v zavidljivih časih in predvidevamo v časovnih okvirjih, ki so si jih zadali. Vsekakor pa je tukaj vsak zmagovalec, ki pride v cilj ne glede na čas. Medtem ko je naš jekleni Janez stopil celo na drugo stopničko saj je v svoji kategoriji zasedel srebrno mesto.

25. marca so na Mali Kraški Maraton nastopili U3Povci: Dragica Habjan, Andrej Habjan, Barbara, Stanko Patrik in Lara Livk. Pretekli so 10 km in zmagali z zastavljenim ciljem.

17. februarja je naš jekleni Janez zaključil Kranjska zimska tekaška liga, ki zahteva vsa nedeljska jutra od začetka novembra do konca februarja. Osvojil je generalno 1.mesto v skupnem seštevku vseh tekov in se vpisal na listo večno zapisanih.

Veliko odrekanj ali užitkov kakor za koga, vsekakor pa veliko volje, trme in odlična pripravljenost. To pripravljenost bo tako lahko unovčil tudi na bodočih tekmovnjih, ki se pribljižujejo: Najlepši in najtežji mali maraton, Istrski maraton, Slovenija, Ultra Trail Vipava Valley - Slovenia itd.

*VERJETNO SMO MARSIKAJ IN MARSIKOGA IZPUSTILI, zato vas prosimo, da nam to javite na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Naročite si svojo jopo in jakno športnega društva Utrip. Čeprav je cena nekoliko višja sta oba artikla znamke Craft preverjeno iz visoko kvlitetnega materiala. Člani, ki so dosedaj kupili  omenjena artikla, so po povratnih informacijah izredno zadovoljni. Oblačila so resnično vrhunska in primerna tako za šport kot za rekreacijo.

Naročila sprejemamo na skupščini športnega društva, ki bo 1. marca in bo tudi možnost pomere obeh artiklov ali invidualno po prednaročilu na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 040 283 976 najkasneje do konca marca.

                     ŠD U3P hoodie                                                                           ŠD U3P softshell

                 cena za člane 50,oo€                                                                  cena za člane 80,oo€

Letos smo pred skupščino organizirali eno urno predavanje našega največjega ultramaratonca Dušana Mravljeta. Postregel nam je z zanimivimi tekaškimi anekdotami in nas v kratkem času popeljal v ta nori svet ultrašev. Neverjetne zgodbe, ki so resnične. Po dobri uri Dušanovega izpovedovanja smo se preusmerili na skupščino društva. Dnevni red smo po določitvi delovnega predsedstva in pregleda sklepčnosti, pričeli z precej perečimi volitvami.

V dar smo prejeli tudi knjigo Dušana Mravljeta : Tek - moja norost; HVALA Dušan! Skratka knjigo smo dali v knjižnico športnega društva in si jo tako lahko vsi člani izposodite ter preberete. Bo pa od sačetka treba nekoliko počakati ker je že vrsta. Piši in rezerviraj knjigo na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Predsednik Gorazd Šorn je svoj odhod z mesta predsednika IO društva napovedoval že zadnje leto, pred iztekom mandata. Po besedah predsednika je zadnje tri mesece tudi intenzivno iskal zamenjavo, a pri tem dobil vse drugo kot to. "Ker nimam inspiracije, časa, imam obsežen delavnik in otroke v obdobju ko me potrebujejo, druge rešitve pa kljub trudu nisem našel,
sem se enostavno odločil, da odstop podam na skupščini. Le ta po moji napaki, ker nisem bil dovolj dosleden, pravno formalno ni bil sprejet." je povedal Gorazd

Na podlagi tega je v ponedeljek 4. marca podal pisno Odstopno izjavo, katero se bo predvideno obravnavalo šele ob letu osorej in se ne bo sklicevalo izredne skupščine. "V tem času (letu) bom torej še deloval kot predsednik." je na koncu dodal še Gorazd.

Vse ostale točke dnevnega reda so šle po planu in skupščino smo zaključili s prijetnim druženjem članov. Poleg tega smo članom razdelili tudi jubilejne majčke, ki smo jih izdelali ob 20. jubileju od ustanovitve športnega društva. Vse, ki bi se radi včlanili imate možnost kadarkoli z oddajo pristopne izjave oz. za obstoječe člane s poravnavo članarine za leto 2019. Članarino lahko poravnate na dogodkih ali pri blagajniku Robertu Dolinar (po predhodni najavi 041 461 893 oz. e-pošti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Prav tako vas vabimo da 0,5% dohodnine namenite našemu društvu. Vas nič ne stane, le namesto države bomo mi prejeli donacijo in kaj uporabnega za vse nas storili s tem prispevkom.
>>več...

Po želji pa lahko do 10. marca tudi naročite še društvena oblačila (jakne in jope)

 

Zminec, 4. marec 2019

Povzetek o skupščini si lahko ogledate na sledeči povezavi...

 

Zminec, 31. januar 2019

Športno društvo »Utrip« vabi vse članice in člane ter krajanke in krajane na skupščino, ki bo v petek, 1. marca 2019, ob 19. uri v poslovno gostinskem objektu Jezeršek pri avtobusni postaji v Zmincu (Zminec 137*).

Dnevni red:


1. ob 19:00 uri --> Predavanje našega največjega ultramaratonca Dušana Mravljeta (za vse, ki vas zanima šport, tek in nore izkušnje)
    za člane vstop prost, za ostale prostovoljni prispevki
2. ob 20:30 uri --> Otvoritev skupščine
3. Sprejem delovnega predsedstva in organov skupščine
4. Sprejem dnevnega reda
5. Volitve v organe društva
6. Poročilo o dejavnosti leta 2018
7. Obravnava finančnega poročila 2018
8. Obravnava in sprejem programa za leto 2019
9. Pobude in predlogi
10. Druženje

skupščina = občni zbor

Predavanje Dušana Mravljeta je odprto za širše občinstvo vendar so kapacitete omejene. Za boljšo logistiko naprošamo vse interesente da nam svojo udeležbo javijo preko e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 040 283 976 (Gorazd). Predavanje se zančne kot prva točka dnevnega reda, tako da ni nihče vezan še na skupščino športnega društva in ostalo dogajanje. Predavanje je za člane društva brezplačno za ostale prisotne pa bomo pripravili prostovoljne prispevke.

V okviru dogodka se boste lahko tudi včlanili oz. podaljšali članarino za leto 2019. Ob letošnjem 20. jubileju od ustanovitve društva smo za vse ob včlanitvi pripravili tudi simbolične majce. V primeru da majice ob vaši včlanitvi ne bomo imeli na zalogi, vam jo bomo dostavili naknadno. Možnost naročila ostalih društvenih oblačil*

Ker so na dnevnem redu skupščine tudi volitve, vam na sledeči povezavi prilagamo tudi obrazec, katerega izpolnete in oddate na sedež društva. V tem letu poteče mandat trenutnemu predsedniku Gorazdu Šorn, ki zapušča odbor, saj meni, da ima mandat svoj namen. "V tem obdobju sem vložil veliko energije in časa za delovanje društva. Bilo je kar nekaj odrekanj in prilagajanj, predvsem pa sem se iztrošil in nimam več energije, da bi še naprej kvalitetno vodil društvo. Verjamem, da obstajajo ljudje, ki bodo tej nalogi kos in bodo društvu prinesli nove prijeme, v nadaljevanju pa korektno peljali društvo oz. utripali s članstvom. V vseh teh letih (pa tudi že pred mojim mandatom) smo skupaj veliko premaknili in olajšali delo naslednikom, tako pri izvedbi prireditev kot pri samemu vodenju. Društvo je v zelo solidni kondiciji. Vsekakor pa sem pripravljen pomagati pri prvih korakih vodenja mojemu nasledniku.", je strnil svoje misli ob odhodu. 

Nekaj na to temo smo že napisali tudi v glasilu Krajevne skupnosti Zminec - Naš kraj na strani 11. Na podlagi zanimanja za kandidaturo funkcije predsednika se lahko predhodno dogovorimo tudi za trenutno predstavitev, kako je v tem obdobju delovalo, katere so pomembne stvari itd.

*Lokacija prireditve:
Zminec 137, 4220 Škofja Loka
47.147928, 14.281963

 

* >>NAROČANJE DRUŠTVENIH OBLAČIL...